Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Lærerstuderende

 

Praktik på Broskolen

 

Kære lærerstuderende

Vi er glade for at kunne byde jer velkommen til Broskolen. Vi ser frem til en spændende læringsproces, der omhandler sparring og dialog omkring lærerjobbet.

I nedennævnte beskrivelse for praktikken, vil I kunne finde en præsentation af vores skole, en beskrivelse af hvilke forventninger vi har til jer samt en tidsplan og beskrivelse af praktikforløbet.

Vi håber, at I vil få et godt og lærerigt praktikophold på Broskolen, hvor I har mod på at prøve teorier af i virkeligheden, så vi sammen kan skabe refleksioner over læring og arbejdslivet som skolelærer. 

 

Med venlig hilsen

Broskolen

 

PRAKTISKE OPLYSNINGER

Broskolens hjemmeside: Bro-skolen.aula.dk

Afdeling Bøgehøj

Skolen har to matrikler. I praktikken er I som lærerstuderende tilknyttet afdeling Bøgehøj.

Adresse: Overvejen 54, 5792 Årslev

Skolens kontor: Telefon 7253 3740

 

Kontaktpersoner

Praktikvejleder:

Lotte Hviid, mail lothv@fmk.dk

eller

Afdelingsleder Berit Volder, mobil 7253 4079, mail: bvold@fmk.dk

Sygemelding skal inden kl. 07.00 - meddeles pr. telefon til praktiklærerne - eller såfremt det ikke er muligt, til afdelingsleder Berit Volder.

 

PRÆSENTATION AF BROSKOLEN

På Broskolen er der luft og højt til himlen og vores vision er at skabe de bedste rammer for alle børn og unge. Trivsel, sociale fællesskaber og høj faglighed er vores pejlemærker for at drive en god skole. På Broskolen arbejder vi for en inkluderende hverdag for alle elever, hvor der er fokus på glæde og fællesskab samt plads og respekt for den enkelte.

Broskolen er en folkeskole fra 0.-9. klasse. Skolen har to matrikler, afdeling Bøgehøj og afdeling Rolfsted.

 

Afdeling Bøgehøj

Afdelingen, som er fra 0.-9. klasse, er den største afdeling med omkring 600 elever og 60 medarbejdere.

Skolen er beliggende i Årslev i grønne omgivelser, tæt på Årslev Hallen og ved bygrænser til Sdr. Nærå. Afstanden mellem skolen og afdeling Rolfsted er ca. 7 km. Årslev hører under Faaborg Midtfyns kommune.

Skolen er opdelt i faser:

    Indskoling, 0.-3. klasse. To spor pr. årgang.

    Mellemtrin, 4.-6. klasse To-tre spor pr. årgang.

    Udskoling, 7.-9. klasse. Tre-fire spor pr. årgang.

 

Afdeling Rolfsted

Skolen tilbyder undervisning for elever fra 0.-6. klasse og der er omkring 130 elever og knap 20 medarbejdere.

Skolen er beliggende i hyggelige og rolige omgivelser nær Rolfhallen. Afstanden mellem skolen og afdeling Bøgehøj er ca. 7 km. Rolfsted hører under Ferritslev, som er beliggende i Faaborg Midtfyns kommune.

Skolen er opdelt i to faser:

    Indskoling, 0.-3. klasse. Et spor pr. årgang.

    Mellemtrin, 4.-6. klasse Et spor pr. årgang.

Når eleverne starter i 7. klasse samles alle elever fra afdeling Bøgehøj og afdeling Rolfsted på Bøgehøj.

 

BESKRIVELSE AF VORES SKOLE

Som lærerstuderende er I tilknyttet afdeling Bøgehøj. Nedennævnt kan I læse om nogle af de arbejdsgange som vi har på skolen. Derudover vil der sandsynligvis være områder, hvor I undrer jer eller som vi mangler at beskrive. Derfor skal I endelig spørge!

    Lærerne er organiseret i teams og årgangsteams. Det er op til hvert team at sørge for, at teamet  samarbejder omkring klasserne, eleverne og den faglige undervisning.

    I indskolingen indgår pædagogerne i samarbejdet. 

Vores daglige undervisning er delvis it-baseret. I alle klasselokaler har vi Smartboards, som dagligt bliver benyttet. Derudover har hver elev og lærer fået udleveret en Chromebook.

Kommunens it-strategi er, at alle elever får en ny Chromebook i 0. klasse og denne bliver udskiftet i 5. klasse. I udskolingen er det muligt for eleverne at medbringe deres egen pc/MAC, men det er ikke et krav.

Ved skoledagens start afleverer alle elever deres mobiltelefon, som bliver låst inde i et skab. Mobiltelefonerne bliver igen afleveret i slutningen af sidste lektion. Såfremt  læreren i klassen vurderer, at eleverne kan benytte deres mobiltelefon i den faglige undervisning, kan læreren lektionsvis udlevere mobiltelefonerne i løbet af dagen.

Hver dag starter hele skolen med et kvarters morgenbånd på årgangene 0.-4. klasse, som er UUV-tid. I hvert team aftales det, hvordan morgenbåndet gennemføres.

Vores lektioner er fra 2. lektion og derefter af 45 minutters varighed. 

Hver torsdag er der i udskolingen fagdage, som betyder, at undervisningen har fokus på fordybelse i et fag – nogle gange to fag.  

Når gymnastiksalen og aulaen er ledig, kan den benyttes til bevægelse i undervisningen.

Skolens har licens til flere læringsportaler. Tal med jeres praktiklærere om, hvilke der er relevante at benytte.

Aula.dk er skolens kommunikationsplatform internt og eksternt med forældrene. I er alle oprettet på Aula. Første gang skal I benytte jeres Nemid for derefter at benytte jeres Uni-login.

På afdeling Bøgehøj har vi et fælles personalerum, hvor vi mødes i pauserne – særligt i 10-pausen og i spisefrikvarteret.

I frikvartererne er der en plan over, hvilke lærere, der er gårdvagter. Spørg praktiklærerne om planen, så du som lærerstuderende en gang imellem kan være med ude i frikvartererne.

Vi har tre lokaler til lærerarbejdspladser.  Alle lærerarbejdspladser er i princippet til fælles brug. Spørg din praktiklærere om, hvor du skal forberede dig.

FORVENTNINGER

Vores forventninger til dig som lærerstuderende:

At du som studerende aktivt vil indgå i skolens liv og hverdag.

At du er nysgerrig, spørger om hjælp og spørger ind til det, der undrer dig.

At du reflekterer over din egen og dine medstuderendes praksis.

At du ser dig selv som en del af personalet - og at du derfor har samme arbejdstider. Dvs. at du deltager i alle møder der er relevante for din undervisning og praktik.

At du møder til tiden og gør dig umage.

At dine undervisningsovervejelser og detaljeret plan for gennemførelsen sker i et samarbejde med praktiklærerne til den/de klasser du er tilknyttet.

At undervisningen planlægges bl.a. med udgangspunkt i elevernes Chromebook.

At al kommunikation internt og eksternt, tekst, billeder og videooptagelser skal aftales med praktiklæreren. Praktiklærerne vurderer om forældrene skal give samtykke.

At ture ud af huset altid skal ske i samarbejde med praktiklærerne.

At såfremt du har behov for nøgler kontakter kontoret.

At du rydder op efter dig selv – både i klassen, i personalerummet og hvor du ellers er på skolen.

At du har læst og har kendskab til praktikhåndbogen og kravene for praktikken.

At kravene til eksamensopgaven overholdes.

 

Instruks for håndtering af COVID-19.

Hvornår er man syg?

  • Børn og medarbejdere, der er syge, skal blive hjemme. Man vurderes som syg, når der er symptomer på sygdom, også ved milde symptomer på sygdom. Det er ens praktiserende læge, der afgør, om man er syg.
  • For de, der udvikler symptomer på COVID19, er det karakteristisk, at man til at begynde med har milde symptomer som ondt i halsen og muskelsmerter og evt. tør hoste. I dette stadium har man ofte let eller ingen feber. Andre typiske symptomer er feber og hovedpine.
  • Stoppet næse eller løbenæse - uden andre symptomer - er ikke typisk for COVID19.
  • Hvis en elev eller en ansat får symptomer på sygdom relateret til COVID19, mens de er i skole, skal de hurtigst muligt tage hjem og blive der, indtil 48 timer efter de har haft sidste symptomer. 

 

Hvis der konstateres COVID19:

  • Hvis en person, der har været i skole, konstateres smittet med COVID-19, skal den pågældende skole informeres om smitten, med henblik på at informere de ansatte og eleverne på skolen. Dette gøres ved et fælles opslag på Aula. 
  • Ansatte og nære kontakter skal efterfølgende være særligt opmærksomme på sygdomstegn og i endnu højere grad følge de generelle råd om god hygiejne, men de må som udgangspunkt gerne møde op i skolen. Skolens ledelse anbefales samtidig at gøre de berørte elever, forældre og lærere, der har været en nær kontakt til den smittede, opmærksom på Sundhedsstyrelsens materiale til nære kontakter.

 

Præcisering af ovenstående:

  • Hvis en elev eller medarbejder - altså i lige linje - får konstateret Covid19, så skal klassen/holdet og medarbejdere i nær kontakt orienteres om, at der har været Covid19 i barnets/medarbejderes nærhed, så de kan være ekstra opmærksomme på udvikling af symptomer. Det gælder altså IKKE, hvis det er en forældre eller søskende, der er smittet, og det gælder KUN, hvis personen er blevet testet. 
    Ved konstateret smitte orienteres skolens ledelse, der fortager videre kommunikation

 

Hvornår må ansatte og elever komme i skole?

  • Ansatte og elever må komme på arbejde/ i skole, når de ikke har symptomer på sygdom, og har været raske og symptomfrie i 48 timer. Regeringen har truffet beslutning om, at børn der bor i husstand med en person påvist med COVID-19 ikke skal komme i skole.

 

Hvad gør ledelsen ift. Covid-19-ramte medarbejdere?

  • Går i dialog med den sygdomsramte medarbejder og aftaler om, der må orienteres om sygdommen.
  • Hvem har medarbejderen været i kontakt med – elever og kolleger?
  • Kontaktflader orienteres og gøres opmærksomme på, at de skal holde særligt øje med eventuelle symptomer.
  • Forældregrupper til elever med kontaktflade til medarbejderen orienteres
  • Skolens ledelse orienteres og denne orienterer forvaltningen ved behov.
  • Ekstra rengøring eller karantæne af områder iværksættes.

 

PRAKTIKFORLØB

for 3. årgangs studerende på praktikniveau III

Uge 39:

3. års studerende besøger Broskolen, afdeling Bøgehøj og mødes med praktikvejleder, praktiklærere og ledelse.

Praktikvejleder udleverer oplysninger om fag, skemaer og navne på praktiklærere m.m.

Uge 39/40/41:

Praktiklærere og studerende har kontakt med hinanden omkring det forestående forløb, der skal foregå i klasserne.

Ved udgangen af uge 40 – evt. starten af uge 41 – fremsendes en foreløbig didaktisk undervisningsplan for det forestående forløb. Præcis dato for aflevering aftales endeligt med praktiklærerne.

Uge 41:

Skoleledelsen informerer elever og forældre omkring den forestående praktik, hvor lærerstuderende kommer til at forestå undervisningen i nogen fag.

Praktiklærere og lærerstuderende informerer den enkelte klasse.  

Uge 43- 48:

6 ugers praktik på Broskolen.

Mødetid aftales med praktiklærere.

Uge ? – udmelding fra seminariet:

Evalueringssamtale med underviser fra seminariet, praktiklærere og praktikvejleder – med fokus på praktikforløbet og eksamen.

Uge 48:

(Bemærk, at 9. årgang har praktikuge i uge 48, og er ikke på skolen)

Praktikperiode slutter.

Uge 51:

Aflevering af praktikopgave - aftales nærmere med seminariet.

Uge 3:

Eksamen/praktikprøven.

Broskolen beslutter, hvem der deltager som praktiklærer/eksaminator fra skolen.